Gebitsprothese - kunstgebit

Partiële prothese of frameprothese

Een partiële prothese kan worden toegepast als u over een aantal eigen tanden en kiezen beschikt. Deze oplossing wordt in veel gevallen toegepast.

Tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor de frameprothese.
Een frameprothese is comfortabeler en draagt bij aan het behoud van uw kaak en tandvlees.

Implantaatprothese

Een implantaatprothese is een volledige prothese, met dit verschil dat er door een kaakchirurg implantaten in de kaak worden aangebracht. Er zijn verschillende implantaatprotheses mogelijk. Een veel toegepaste methode is de stegconstructie, maar ook drukknoppen of magneten zijn opties. Op basis van de situatie in de mond bepaalt de behandelaar welke optie het meest geschikt is.

Immediaatprothese

Een immediaatprothese is de eerste prothese die bij een patiënt wordt aangemeten. Deze prothese wordt direct geplaatst na het trekken van de eigen tanden en kiezen. Omdat de kaak eerst moet genezen, is de pasvorm van een immediaatprothese zelden in één keer goed. Wij adviseren om de gebitsprothese, nadat de kaak volledig is genezen, te laten ‘rebasen’. Hiervoor wordt een soort zachte vulling aan de binnenkant van de prothese aangebracht om de pasvorm aan te passen. Het laten rebasen van de gebitsprothese gaat altijd op afspraak.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?